Chóry anielskie

Gru 27, 2012 przez

Chóry anielskie

Chóry anielskie

Składniki:
1 szklanka mleka
3/4 szklanki mąki
1 jajko
szczypta soli
150 g twarogu mielonego
1 łyżka miodu
garść rodzynek, kilka suszonych moreli
2 łyżki tartych migdałów
olej

Dekoracja: serek twarogowy naturalny, gwiazdy z czekolady

Jajko, mąkę , mleko i sól  mieszamy na jednolite ciasto i smażymy naleśniki.  Twaróg ugniatamy z łyżeczką miodu, migdałami i posiekanymi drobno morelami i rodzynkami. Na każdym naleśniku układamy warstwę twarogu i zwijamy go w rulon. Obsmażamy na patelni na złoty kolor, następnie każdy z rulonów kroimy na mniejsze kawałki, które układamy na talerzu, z serka robimy buźki i anielskie włosy, na koniec ozdabiamy gwiazdkami z białej czekolady.  Smacznego:)

anioly1

Zostaw wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany.