Chatka rybaka

Sty 27, 2013 przez

Chatka rybaka

Chatka rybaka

Składniki:
2 kostki z filetów morszczuka
3 ziemniaki
1 łyżka masła
1 łyżka koncentratu z buraków
1 jajko
2 łyżki mąki
3 łyżki bułki tartej
2 łyżki surówki z białej kapusty
olej rzepakowy
sól i pieprz
dodatki: świeży ogórek, por, ser gouda, serek naturalny.

Filety osuszyć papierowym ręczniczkiem, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące, a następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, a kiedy będą już miękkie odcedzić, dodać masło oraz koncentrat buraczany i ugnieść je na gładkie puree. Na talerzykach ułożyć usmażoną rybę, z różowych ziemniaków zrobić dach, z surówki kominkowy dym, z sera drzwi, a ogórki i por posłużą jako przydomowe roślinki.  Smacznego!

dom_rybaka2

Zostaw wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany.