Wiosenne muffinki

składniki:
2 jajka
1/3 szklanki cukru
100 ml oleju
150 ml mleka
1 szklanka mąki
3 łyżki płatków owsianych
1/2 tabliczki czekolady gorzkiej 80%
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
szczypta soli
2 łyżki kakao
Dekoracja: zielona i czerwona masa cukrowa, cukrowe motylki Dr. Oetker, papilotki płatki różane firmy Wilton.
Jajka, mleko i olej połączyć ze sobą, dodać suche składniki tj. mąkę, płatki owsiane, sodę, proszek, kakao, cukier, sól i dokładnie wymieszać na jednolite ciasto. Czekoladę posiekać nożem i dodać do ciasta. Do formy na muffinki wyłożyć papilotki i ponakładać do nich ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25 minut. Wystudzone muffinki dekorujemy masą cukrową i motylkami. Smacznego!