Regionalna kanapka z serem Hochland Twarogowym i kiełbasą Lisiecką

Paź 21, 2013 przez

Regionalna kanapka z serem Hochland Twarogowym i kiełbasą Lisiecką

Cenisz sobie proste i domowe smaki, a jednocześnie poszukujesz szybkich i wygodnych rozwiązań? Często odwiedzają Cię niezapowiedziani goście, a Ty nie wiesz co podać, aby było smacznie, prosto i jednocześnie zdrowo? Jeśli tak, regionalna kanapka z serem twarogowym i kiełbasą Lisiecką to coś dla Ciebie! Jej przygotowanie trwa zaledwie kilka minut, a efekty? Przekonaj się sam. Według nas – palce lizać!

SKŁADNIKI:
2 grubsze kromki dobrego chleba
HOCHLAND TWAROGOWY W KRĄŻKACH (z chrzanem)
6 cienkich plastrów kiełbasy Lisieckiej
Liście sałaty masłowej
1 kiszony ogórek
Pieprz czarny świeżo mielony

Sos musztardowy:
2 łyżki musztardy Dijon lub sarepskiej
1 łyżka miodu lipowego
Łyżeczka posiekanego koperku
Łyżka oliwy
Pieprz świeżo mielony
Łyżka soku z cytryny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Jedną kromkę chleba posmaruj serkiem Hochland Twarogowy . Kiełbasę pokrój w plastry. Posmarowaną kromkę i plastry kiełbasy wsadź do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Chleb zapiekaj, aż serek lekko się roztopi, kiełbasę natomiast pozostaw chwilę dłużej, żeby była chrupiąca. Na chrupiący chleb z serkiem Hochland Twarogowy połóż kiełbasę, pokrojonego w plastry ogórka, sałatę i posyp pieprzem. Drugą połowę posmaruj sosem i zamknij. Smacznego!

Powiązane posty

Tagi

Podziel się

Zostaw wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany.