Nowość Bonduelle: warzywa „Gotowane na parze”

Lis 19, 2013 przez

Nowość Bonduelle: warzywa „Gotowane na parze”

Warzywa to podstawa zdrowej diety. Niestety rzadko mamy czas na pracochłonne gotowanie. Tej jesieni Bonduelle proponuje nam innowacyjne rozwiązanie,by dostarczyć jeszcze więcej witamin, minerałów, smaku i aromatu.

Praca, stanie w korkach, zakupy – wszystko to powoduje, że mamy coraz mniej czasu. To najczęstsza przyczyna niewłaściwego odżywiania. Mało kto z nas ma czas, by po pracy przygotować pełnowartościowy posiłek. Jednocześnie coraz bardziej zależy nam, aby jeść zdrowo. To szczególnie ważne jesienią i zimą, kiedy odporność organizmu się obniża,a my potrzebujemy więcej minerałów i witamin.

Jak jeść zdrowo, gdy nie mamy czasu? Bonduelle ma na to rozwiązanie!

Marka Bonduelle, znana z najwyższej jakości produktów warzywnych, prezentuje wyjątkowy produkt dla wszystkich zabieganych wielbicieli witamin. Poszerzamy świat warzywnych inspiracji o wyjątkowy produkt –warzywa „Gotowane na parze” w puszce.

Nowa linia zawiera pyszne, ugotowane na parze i gotowe do spożycia warzywa. „Dzięki specjalnej metodzie obróbki zachowują one więcej smaku, jędrności i intensywnego koloru, a o zaletach gotowania na parze, które pozwala na zachowanie  większej ilości witamin i wartości odżywczych, nikogo już dzisiaj nie trzeba przekonywać – mówi Anna Telakowiec, Dyrektor Marketingu regionu Polska i Prybałtyka Bonduelle Polska S.A.

Na dobry początek marka Bonduelle wprowadza warzywa strączkowe szczególnie polecane przez ekspertów, a których przygotowanie nastręcza nam najwięcej problemów – wybór fasoli: czerwoną i białą, soczewicę i cieciorkę. Od dziś koniec z czasochłonnym przygotowywaniem!

Nowa seria warzyw Bonduelle to :

·       Smak i konsystencja warzyw przygotowanych w parowarze

·       Lepsza tekstura – warzywa są jędrne i świeże

·       Więcej minerałów niż w warzywach poddanych tradycyjnemu gotowaniu

·       Łatwość i szybkość w przygotowaniu – wystarczy je otworzyć, by cieszyć się ich smakiem i aromatem

·       I co najważniejsze: Nie wymagają namaczania i gotowania!!! Nasza ulubiona czerwona i biała fasolka czy soczewica są gotowe do spożycia zaraz po otwarciu

„Warzywa gotowane na parze zachowują więcej witamin i składników mineralnych w porównaniu do tradycyjnego gotowania w wodzie, smażenia czy duszenia. Dzięki temu zachowujemy m. in. aż 80-90% witaminy C, 60% witaminy A, 85% kwasu foliowego i 95% żelaza. Dodatkowo składniki odżywcze są lepiej trawione i łatwiej przyswajalne przez organizm, potrawy stają się lżejsze, zdrowsze i niskokaloryczne” – mówi specjalista ds. żywienia człowieka i dietetyk mgr inż. Ewa Sypnik-Pogorzelska.

Bonduelle „Gotowane na parze”

·       Zawierają więcej składników mineralnych niż warzywa przygotowane w tradycyjny sposób

·       Są kolorowe, aromatyczne i jędrne

·       Gotowe do zjedzenia od razu po otwarciu

Dostępne warzywa:

1.     Fasola czerwona w dwóch pojemnościowych wariantach: 212 ml i 425 ml

2.     Fasola biała w dwóch pojemnościowych wariantach: 212 ml i 425 ml

3.     Soczewica: 425 ml

4.     Cieciorka: 425 ml

Powiązane posty

Tagi

Podziel się

Zostaw wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany.