Tradycyjne uszka z grzybami marki Jawo

Gru 5, 2013 przez

Tradycyjne uszka z grzybami marki Jawo

Najsmaczniejsze są te niewielkie, starannie i pieczołowicie lepione grudniowymi wieczorami, gdy wcześnie zapadająca noc przypomina o zbliżających się Świętach Bożego Narodzenia.
To właśnie o tej porze roku uszka smakują najlepiej – trudno wyobrazić sobie wigilijny barszcz bez tych malutkich pierożków wpisanych na stałe w naszą kulinarną tradycję. Co jednak, gdy na misterne formowanie drobnych uszek brakuje czasu, umiejętności lub chęci? Z domową kuchnią z powodzeniem konkurują Uszka z grzybami marki Jawo – produkt ceniony i doskonale znany polskim konsumentom od lat. Uszka z grzybami częstochowskiego producenta wypełnione są pysznym farszem otulonym delikatnym, cienkim ciastem na bazie mąki pszennej. Bogate, grzybowe nadzienie o intensywnym smaku dorównuje najlepszym recepturom mam i babć, a dodatek cebulki sprawia, że całość uzyskuje ostateczny, kulinarny szlif. 300 gramowe opakowanie wystarczy, aby przygotować posiłek dla całej rodziny. Sposób przygotowania: zamrożone uszka wrzucać partiami na 3l posolonego wrzątku tak, by nie przerywać wrzenia. Delikatnie zamieszać i gotować 14 minut. www.jawo.pl, Marka: Jawo , Opakowanie: 300 g, Cena: ok. 4,80 zł

Zostaw wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany.