Malma Tagliatelle Nidi

Kwi 17, 2015 przez

Malma Tagliatelle Nidi

Perfekcyjny smak, kolor, kształt i twardość – makarony Malma dzięki swojej najwyższej jakości bez wątpienia spełnią wymagania każdego miłośnika pasty. W ostatnim czasie Malma zaproponowała swoim konsumentom nową formę makaronu – Malma Tagliatelle Nidi.

Nowa propozycja Malmy doskonale sprawdzi się w różnego rodzaju daniach makaronowych, inspirowanych kuchnią włoską. Idealnie łączy się z sosami i dodatkami, tworząc niebanalne kompozycje. Do produkcji makaronu Malma wykorzystuje się specjalną odmianę pszenicy twardej – 100% Amber Durum, pochodzącą z Ameryki Północnej. Oprócz wszystkich właściwości charakterystycznych dla pszenicy twardej Amber Durum cechuje się wysoką szklistością ziaren oraz unikalną, bursztynową barwą. Pszenica do produkcji makaronu powinna mieć wysoki poziom białka i glutenu o dobrej jakości (odpowiedni indeks glutenu) – te cechy posiada wyselekcjonowana do produkcji makaronu Malma pszenica Amber Durum. To właśnie twardość, wysoka szklistość i piękna, bursztynowa barwa przekłada się na najlepszą jakość dań makaronowych.

Powiązane posty

Tagi

Podziel się

Zostaw wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany.