Budyń jaglany Delecta

Sie 24, 2017 przez

Budyń jaglany Delecta

Z Serca Natury to linia stworzona w myśl zasady „Jesteś tym, co jesz”. Produkty wzbogacone naturalnymi dodatkami nie zawierają w swoim składzie cukru, syropów ani sztucznych barwników. Wśród nowości z tzw. „czystą etykietą” znajdują się m.in. Budynie jaglane Delecta dostępne w trzech smakach: czekoladowym z belgijską czekoladą, waniliowym z dodatkiem naturalnej wanilii oraz truskawkowym z proszkiem malinowym.

Budynie jaglane Delecta są proste w przygotowaniu – tak, jak ich tradycyjne odpowiedniki. Jedno opakowanie stanowi optymalną porcję na 500 ml mleka. Produkt sprawdzi się jako samodzielny tradycyjny deser, dodatek do ciast czy kremów.

Dostępne smaki: waniliowy, czekoladowy, malinowy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Przygotuj:

  • 0,5 litra mleka (2 szklanki)
  • 2 łyżki cukru lub miodu (ok. 30 g)
  1. Rozmieszaj zawartość torebki w 1 szklance mleka.
  2. Zagotuj pozostałe mleko z cukrem lub miodem. Odstaw garnek z ognia i wlej rozmieszany proszek. Całość gotuj ok. 2-3 min, energicznie mieszając (najlepiej użyj rózgi).
  3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Idealnie smakuje z dodatkiem świeżych owoców, bakalii lub polany sokiem owocowym.

Powiązane posty

Tagi

Podziel się

Zostaw wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany.