Serowe rurki – wystrzałowe przekąski!

Lut 4, 2018 przez

Serowe rurki – wystrzałowe przekąski!

Karnawał to czas spotkań z przyjaciółmi i świetnych imprez, które obfitują w pyszne i oryginalne menu. Na domówkach najlepiej sprawdzają się lekkie przegryzki „na raz” czyli tzw. finger foods. Łagodne w smaku rurki serowe z sera Edamskiego Hochland, to propozycja prostej w przygotowaniu, ale efektownej przekąski, która zaskakuje atrakcyjną formą podania.

Samodzielnie przygotowane finger foods komponujemy zgodnie z własnymi upodobaniami kulinarnymi. Oprócz smaku, w karnawałowych przekąskach liczy się ciekawa prezentacja i prostota przygotowania. Rurki serowe z sera żółtego Edamski Hochland, z ukrytą w nich pyszną sałatką, będą strzałem w dziesiątkę na każdej domówce! Sprawdzą się również jako codzienna przekąska do szkoły czy pracy – pożywna i pełna wartości odżywczych. Sery żółte Hochland nie zawierają konserwantów, laktozy, powstają wyłącznie z polskiego mleka są bogatym źródłem wapnia oraz składników odżywczych. Jako jedyne na naszym rynku otrzymały certyfikat VLOG, gwarantujący brak GMO w całym łańcuchu produkcyjnym. Dzięki temu przygotowując serowe rurki masz pewność, że podajesz bliskim przekąski najwyższej jakości, które podkręcą smak każdego karnawałowego przyjęcia!

 

Rurki serowe z sałatką z kurczaka i awokado

 

Składniki:

  • plastry sera żółtego Edamski Hochland
  • pierś z kurczaka
  • 1 awokado
  • 1 mały brokuł
  • mała puszka kukurydzy
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku
  • pół łyżeczki papryki słodkiej w proszku
  • ząbek czosnku
  • olej do smażenia

 

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka pokroić w małą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Usmażyć na oleju, ostudzić. Brokuł podzielić na różyczki, krótko ugotować w osolonej wodzie – al dente, schłodzić zimną wodą, odsączyć. Awokado pokroić w kostkę, wymieszać z kukurydzą, kurczakiem, brokułem i jogurtem, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Nakładać na plastry sera i zawijać w rulony. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Smacznego!

Tagi

Podziel się

Zostaw wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany.