Wygraj słodki zestaw Kajmaku

Paź 9, 2019 przez

Wygraj słodki zestaw Kajmaku

Kajmak Polder to tradycyjny smak gęstego słodkiego kremu, który powstaje zgodnie z tradycyjną recepturą, nie zawiera sztucznych dodatków i ma prosty skład. Wpisany jest na Listę Produktów Tradycyjnych i Regionalnych jako produkt tradycyjny Pomorza i Kujaw, posiada również oznaczenie “Jakość Tradycja” oraz znak “Dziedzictwo kulinarne- Kujawy i Pomorze”. Przygotowując desery z dodatkiem tego kajmaku, możecie być pewni, że dostarczy on niezapomnianych walorów smakowych 🙂

Jest nam bardzo miło, ponieważ Kajmak Polder, to produkt z naszego regionu, a zawsze z ogromną przyjemnością wspieramy rodzimą produkcję, a dodatkowo mamy dla Was zestaw 6 słojów z tymi pysznymi produktami.

Ktoś z Was będzie miał słodkie życie i przygotuje kajmakowy deser, ciasto lub po prostu posmaruje nimi wafle 😉 Zapraszamy do udziału w konkursie 🙂

kajmak polder4

 

KONKURS 

Na zwycięzcę naszego konkursu czeka zestaw kajmakowy, w skład którego wchodzi 6 dużych słoików:

  • Kajmak z solą morską – 2 szt.
  • Kajmak o smaku orzechowym – 2 szt.
  • Kajmak śmietankowy
  • Kajmak czekoladowy

Co należy zrobić, aby wziąć udział w konkursie?
Wystarczy polubić fanpage Dzieci jedzą oraz fundatora zabawy Kajmak Polder, a w komentarzu poniżej lub pod postem konkursowym na fb napisać: Do czego dodacie Wasz kajmak?

Będzie nam również bardzo miło, jeśli do zabawy zaprosicie innych rodziców  🙂

Na zgłoszenia czekamy do 22.10.

Powodzenia!

Regulamin konkursu

kajmak polder3

Powiązane posty

Podziel się

98 komentarzy

  1. Julia

    Pamietacie wafle przekładane kajmakiem?
    Jeśli ktoś pyta mnie o smak dzieciństwa, to bez zawahania odpowiadam wafle z kajmakiem. Jak niewiele trzeba było żeby uszczęśliwić małe dziecko. Pamiętam, jak babcia przeganiała swoje dzieciaki – czyli nas wnuczęta – spod lodówki, mówiąc, że musi sie „przegryźć”.
    Bardzo długo po tym czasie nie jadłam tego przysmaku, aż do czasu kiedy mój chłopak zaserwował swoje danie popisowe, zgadnijcie co to było! Właśnie wafel z kajmakiem. Ileż radości, ileż wspomnień i uśmiechu! 🙂

    Myślę, że jeśli kajmak to tylko w wersji przekładanej z waflem. Proste? Ale jakie pyszne. Bo to w prostocie tkwi siła, a jeśli dochodzą do tego wspomnienia…. moi drodzy mamy przepis na sukces i wspaniały dzień, bądź słodki wieczór.

  2. Patrycja Rogusz

    Olaboga!konkurs cudny!
    Ale również bardzo trudny…
    Może rymów odrobinka?
    Ale jak?! Jak cieknie ślinka…
    Na kajmakiem patrzę z bliska,
    z orbit aż wychodzą oczyska.
    Bo są takie apetyczne…
    z nimi chwile są magiczne!
    Z solą morską? Orzechowy?
    Śmietankowy? Czekoladowy?
    I do ciasta, do sernika,
    Rogalików…będzie pycha!
    Do andruta,naleśnika,
    Do babeczek…to w mig znika!
    Muszę kończyć już ten wierszyk,
    Bo aż mi brakuje słowa.
    Morał jeden niech zostanie:
    Najlepszy kajmak-ten z Bobrowa!!!

  3. Motywatorka

    Kajmak jemy głównie z waflami… dzieciaki uwielbiają… te starsze dzieci także 😉 ale bardzo często dodajemy do kruchego ciasta i robimy a’la mazurek 🙂

  4. Karolinanov

    A ja aktualnie bym dodała kajmak do śledzika z cebulką i popiła sokiem z ogórków! Pyszota!! – na takie właśnie przysmaki mam ochotę – Karolina 6 miesiąc ciąży.

  5. ankaakna

    To proste! Do łyżki!

  6. mika19

    Omlet fitness

    Składniki:
    – 4-3 łyżki musli zbożowego z suszonymi owocami (rodzynki papaja ananas)
    – 1 łyżki posiekanych migdałów
    – 1 żółtko
    – 4 białka z jajek
    – 3 łyżki mleka
    – oliwa z oliwek
    – kajmak
    – banan

    Musli wsypać w miseczkę, zalać gorącą wodą, zakryć talerzykiem i odstawić na 15-20 minut, żeby zmiękło. Wlać białka i żółtko do miseczki, dolać mleko i roztrzepać.

    Wsypać musli i zamieszać. Wylać na rozgrzaną oliwę na patelni, przykryć okrywą i smażyć, aż się zetnie wierzchnia warstwa. Nie odwracać na patelni.
    Usmażony omlet przełożyć na talerz, posmarować skajmakiem i pokroić na wierzch banana.

    Zamiast banana można użyć malin czy brzoskwiń (również z puszki).

  7. Kajmak dodać do masła osełkowego i prażonych płatków owsianych. Proste! I zajadać łyżkami!

    • MartaB02

      Kochani, kajmak tradycyjny mamy zawsze w domu i naprawdę go uwielbiamy.Gdy tylko najdzie nas ochota na coś słodkiego, wyciągamy andruty, przekładamy pysznym kajmakiem i przy naszym spuście zjadamy go na raz 🙂 ostatnio przerzuciliśmy się na Wasz kajmak z solą morską, bo wspaniałe przełamuje słodycz swoim słonym akcentem.A wiecie, do czego go używamy? Gdy nudzą nas już lody o smaku śmietankowym, mieszamy je z właśnie tym kajmakiem.Tego smaku nie da się opisać, to trzeba…spróbować !:)

  8. Nie będę czekać do Wielkanocy tylko będę wykorzystywać Wasz kajmak na bieżąco.A najprościej to zrobić wykorzystując najprostszy sposób jaki znam na słodki deserek czyli muffinki. Zapewniam że szybko mały zapasik zniknie!

  9. kasia2006222

    Uwielbiam kajmak pod każdą postacią. I nie wiem czy tą miłość można przekazać w genach, ale moje dzieci też za nim przepadają. I najchętniej usiedlibyśmy rodzinnie i łyżeczkami opróżnili zawartość słoiczków. Ale staram się dbać o zdrowy styl życia czuwam nad tym, by kajmak był dodatkiem a nie podstawą naszych przekąsek. Z takim zestawem po pierwsze wreszcie zrobię naszego ukochanego 3-bita – przekłądańca z kremem budyniowym, kajmakiem i bitą śmietaną. Po drugie kajmak zasili w smak i kalorie nasze poranne owsianki i jaglanki. Po trzecie trafi jako dodatek do ukochanych pancake i omletów na słodko. Po czwarte kajmakiem poleję sałatki owocowe, które dosyć często goszczą na naszym stole. Po piąte tosty! -uwielbiam tosty na słodko pieczone z kajmakiem i plasterkami banana. Po szóste granola – domowa granola z kajmakiem zamiast miodu naprawdę wymiata 🙂 Oj będzie się działo jak tylko zestaw słoiczków trafi właśnie do nas!

  10. Sezon szarlotkowy w pełni więc mój kajmak (każdy rodzaj będzie idealny) wykorzystam do nadzienia moich tegorocznych szarych renet. Kajmak + mnóstwo bakali – nabijamy tym zestawem wydrążone renety i do piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika kulka lodów solony karmel na górę mniam, mniam, mniam

  11. Anonim

    do przekładania do wafli, do herbatników zwykłych a także do gofrów i naleśników, które uwielbiają moje dzieci

  12. Weronika

    Do deseeerów, muffiny z orzechami,kajmakiem i czekoladą.
    Ale także do kaczki na obiad z orzechami,kajmakiem~~

  13. Jimmy Play

    Wśród codziennej krzątaniny
    pragnę dodać życiu smaku
    wśród posiłków dla rodziny
    szukam miejsca dla kajmaku

    I do muesli i ciasteczek
    i puszystych naleśników
    każdy sposób zadowoli
    wygłodniałych domowników

    Do sałatki marchewkowej,
    albo z kruchym rogalikiem
    Albo kiedy dzieci z dziadkiem
    – z szafki z nim wyciągnę likier.

    Śmietankowy! Z czekoladą!
    Mleczny-słony! Orzechowy!
    Aż mi ślinka z buzi cieknie,
    wybór sprawia zawrót głowy!

    Gdy pytacie „gdzie go dodam?”
    wnet mi braknie brudnopisu
    więc odpowiem: Ja go dodam

    DO MOJEGO JADŁOSPISU.

  14. Agata

    Kajmaku Polder uzylaby moja Mama do zrobienia pysznych Wielkanocnych Mazurkow. Uwielbiam chrupki spod i pyszny, gesty, ciagnacy sie kajmak na gorze. Ozdobiony kurczaczkami zrobionymi z bakalii. Juz nie moge sie doczekac!

  15. Sebastian

    Moją propozycją jest kremowy sernik skąpany w kajmakowym popcornie 🙂 Jednym słowem połączenie tradycji z innowacyjnym cukiernictwem XXI wieku! O! 🙂
    Mój dom od zawsze był i jest wielopokoleniowy. Pomimo dzielących nas lat, przyzwyczajeń czy zdań zawsze staramy się łączyć nasze pomysły i preferencje. Naszym wspólnie wypracowanym przepisem bez którego już od kilku dobrych lat nie wyobrażamy sobie ważnych okazji jest… bajecznie puszysty sernik Babci Sabinki. Od jakiegoś czasu pojawia się on w wersji odmłodzonej czyli podrasowany glazura kajmakową oraz słonym.. popcornem!
    Połączenie może wydawać się dość zaskakujące i odważne. Dla jednych może być to przesada i błąd ale odkąd mój jakże fantazyjny pomysł zaakceptowała sama Babcia to wiem, że poszedłem w dobrą stronę! 🙂
    Uważam, że połączenie tradycji z nowoczesnością to strzał w dziesiątkę! Nieoczywiste smaki, najróżniejsze tekstury przenikające się równocześnie powodują niezapomnianą podróż kulinarną. Zestawienie lekkiego i wilgotnego waniliowego ciasta na bazie prawdziwego twarogu z chrupiącą i i lekko słoną kinową przekąską pobudza zmysły i trafia prosto w serce! 🙂 A do tego kajmak rozpieszczający podniebienie. Bez niego to ciasto nie istnieje! I to właśnie do stworzenia nowych wersji – czy to czekoladowej, śmietankowej, a nawet orzechowej użyłbym proponowanych kajmaków 🙂 Uważam, że była by to fajna propozycja na szare i jesienne wieczory gdy człowiek potrzebuje dodatkowy zastrzyk energii 🙂
    Co więcej sam pomysł składa się z prostych, niskobudżetowych produktów na co dzień dostępnych w każdym sklepie przez co staje się przystępny i niewymagający w przygotowaniu 🙂 A w dodatku efektowny porwie każdego – gwarantuje!!

  16. Zen!

    Gorąca czekolada, czekoladowe fondue z kajmakiem, muffinki, ciasteczka z orzechami, 3 bit bez pieczenia, budyń, karmelizowane jabłka, zupa dyniowa na słodko z odrobiną kajmaku, do lodów jest też perfekcyjnie obłędny! Kajmak jest dla mnie jak nutella, jak zacznę to tak łatwo nie skończę. <3 Kocham waszą wersję z solą morską.

  17. Maciej

    Oczywiście dodam kajmak prosto do brzucha 😀
    ale oprócz tego, marzy mi się pieczenie owocowych brownie z dodatkiem kajmaku ^^

  18. Agnieszka

    Wygląda smakowicie, aż chce się od razu spróbować ale muszę poczekać może uda się wygrać. Najlepiej smakują wafle przełożone kajmakiem, moja babcia takie robiła pamiętam ten smak. Pycha 🙂

  19. Katarzyna

    Kajmak dodaję do wielu, wielu rzeczy. Jednak to, co najbardziej smakuje mi i moim bliskim, to tradycyjny wafel przekładany masą kajmakową i… nasze pyszne regionalne proziaki, które smakują wybornie w słodkiej odsłonie 🙂

  20. …do wybornego śniadaniowego Menu

  21. marcinellino

    ZDECYDOWANIE MUFFINKI
    W misce mieszamy suche składniki. W drugim naczyniu miksujemy składniki mokre oprócz masy kajmakowej. Następnie suche składniki dodajemy do mokrych i mieszamy. Gotowe ciasto nakładamy na wysokość 1/3 foremek na muffinki. Dokładamy po łyżeczce masy kajmakowej i przykrywamy ją łyżeczką ciasta tak, by całość wypełniała 2/3 wysokości foremki. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku (grzanie góra/dół) w temperaturze 180 °C.
    Po wystudzeniu udekorować polewą z masy kajmakowej (podgrzaną wraz ze śmietanką) i oprószyć kawałkami orzechów, migdałów, bakalii bądź drobnymi owocami.

    Składniki:
    1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
    3/4 szklanki cukru brązowego
    1/4 szklanki kakao
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka mleka (może być kokosowe)
    1/3 szklanki oleju roślinnego
    1 jajko
    1 łyżeczka ekstraktu wanilinowego
    puszka masy kajmakowej (połowa do ciasta, połowa na polewę)
    100 ml śmietanki kremówki (na polewę)
    owoce, bakalie do dekorowania

  22. Ewelina

    Oj wiele pyszności zrobiłabym z tym kajmakiem… Jednak gdy czasu brak moja wizja to sakiewki z ciasta francuskiego. Niebo w…buzi 🙂 Czas pędzi nieubłaganie, za chwilę Święta więc i powtórzyłabym moją choinkę (na Wigilię klasową syna zrobiłam z masą makową).

    https://www.instagram.com/p/BsprFyLFjfk/

  23. Gabrysia

    Dodam go prosto do buzi, bo to najlepszy sposób na jedzenie kajmaku 😀 Na szczęście do wygrania jest 6 słoików, więc każdy w rodzince dostanie po jednym ;P

  24. Halina

    Ah, ależ podchwytliwe pytanie konkursowe! Dla prawdziwych łasuchów, aktywnych dzieci u których energia nigdy się nie kończy, korpo-ludków, a także ludzi sportu, którzy liczą sobie makro, odmawiają wielu smakołyków, a także dla każdego fana banana proponuję coś niebanalnego! 🤩 Chlebek bananowy! 🍌 Każdy wie ile banany czynią dobrego, jak fantastyczny jest to produkt i jaki nieskończenie wielki potencjał ze sobą niesie!
    Dla jednych (szczególnie najmłodszych) chlebek będzie idealnym śniadaniem (szczególnie gdy obficie przełożymy go kajmakiem czekoladowym ❤️ ), dla drugich cudownym śniadaniem regeneracyjnym z odrobiną szaleństwa gdy polejemy go kajmakiem śmietankowym, a dla innych – lubiących smaki nieoczywiste, zaskakujące i niezapomniane – rewelacyjnym podkładem pod kajmak z solą morską 🙂 Nie ma ofiar! Każdy może sobie dogodzić, uszczęśliwić się, uraczyć swoje szalone kupki smakowe. Nie trzeba rezygnować z przyjemności! Trzeba poprostu te przyjemności wybierać z głową 🙂
    Mój przepis na chlebek nie jest skomplikowany więc każdy może sobie z nim poradzić 🙂
    – 200 g maki
    – 30g oliwy
    – 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia/sody
    – szczypta soli
    – 300 g rozgniecionego banana (2-3 bananów w zależności od wielkości) – oczywiście banany ważymy już po obraniu ze skórki 🙂
    – 3 jaja
    – 150 g jogurtu greckiego
    – kilka kropli aromatu waniliowego (lub ziarenka z 1 laski)
    – łyżeczka cynamonu mielonego
    – 60 g rodzynek
    – 30g daktyli
    Pierwsze 20 minut pieczemy w 250 stopniach,a kolejne 20 w 150 stopniach.

    Co ważne wypiek można łatwo zapakować, bez problemowo obsmarować ulubionym kajmakowym smarowidłem i zajadać się nim w każdym miejscu na ziemi! 🙂 Ja osobiście smakołyk posmarowałabym kajmakiem orzechowym ale wiem, że nie każdy to lubi więc zostawiam to już indywidualnym preferencjom, wedle upodobań! 🙂

  25. Dorka

    Bardzo lubię wypiekać chałkę, robię to zazwyczaj w piątek wieczorem aby była na sobotnie, leniwe śniadanie z synkiem. Kajmak wykorzystam do smarowania naszej śniadaniowej chałki.

  26. To nie takie proste wybrać jedną rzecz, do której kajmak bym dodała… Młoda mówi, że do „wafków”, bo wafelki przekładane słodkościami to jej ulubiony przysmak. Ja przekładam je dodatkowo powidłami ze śliwki to by się komponowało idealnie.. Ale na tym bym nie spoczęła. Niedługo szykują się urodziny, mam już pomysł na pyszny tort z puszystym biszkoptem, przekładany domowymi powidłami z maliny i lekką pianką, więc kajmak idealnie by się komponował. Mniam, mniam! 🙂

  27. Fpus

    A ja bym cały zapas zawiozła mojej przyjaciółce. Akurat wprowadziła się do nowego domu, doskonały więc pomysł do nowej kuchni bo kajmak uwielbia… choć może ten jeden słoiczek z solą morską tak do andruta..

  28. Magdalena

    na szybko: wafle przekładane kajmakiem

    Średnio szybko: słodka kiszka, czyli rolada waflowa z kajmakiem i bananem

    Trochę dłużej: owsianka z kajmakiem i orzechami

    Najdłużej: owsianka pieczona z kajmakiem, słonecznikiem, daktylami i gorzka czekoladą

  29. Katrin34

    Kajmak, tylko i wyłącznie do naleśniorów. MMMMM…

  30. Kejdzi

    Kiedy wiem, że żona będzie na siłowni, przygotowuję dzieciakom coś dobrego! Kupujemy serek typu bieluch, wyjmujemy z pudełka, dodajemy słodziwa typu miód czy syrop daktylowy, mieszamy, połowę przekładamy do pudełka a do drugiej połowy dodajemy albo masło orzechowe albo i kajmak właśnie plus odrobinę karobu. Taki deser smakuje dzieciakom wyjątkowo bardzo! Osładza im to nie obecność mamy a i przy tym robimy coś razem, wspólnie a do tego zdrowego i pysznego a chcemy by nasze dzieci zdrowo jadły 🙂

  31. Anya_86

    Kupiłam ostatnio fajne urządzenie, baza plus zmienne płytki, do gofrów, panini, opiekacz do kanapek ale są i nakładki do wafli, oj te to szczególnie moje córeczki sobie upodobały, ale nie tylko one bo często przychodzą dzieciaki z sąsiedztwa jak się u nas bawią w ogrodzie a wtedy szykuję przekąski dla wszystkich 🙂 wafle robimy z domową nuellą ze śliwek, bitą śmietaną ubijaną przez dzieci-bo to wielka frajda! Dodajemy mielone orzechy, gorzką czekoladę, suszone owoce szatkowane, dzieciaki wprost się zajadają! Myślę, że dodanie kajmaku, takiego z dobrym składem, przypadłoby im do gustu bardzo bardzo, i właśnie do tego bym go wykorzystała 🙂 a w drugiej kolejności-babeczki urodzinowe starszej córeczki. Zanosimy je co roku do przedszkola na urodziny Kasi, zawsze o nie prosi a i zawsze dzieciaki się zajadają, słony karmel i orzeszki ziemne które dzielnie łuska z łupinek by mieć swój wkład 🙂 myślę, że nie jedno zastosowanie się znajdzie 🙂

  32. Zgłoszenie dodane pod postem na fb

  33. Diana

    Kajmak Polder często używamy w naszej kuchni. Uwielbiamy go dodawać do ciasteczek maslanych, naleśników, do mini kanapę zek czy wyjadac wprost ze sloiczka. Z wielką chęcią kupuje i próbuje nowe smaki bo wiem ze to zdrowsza alternatywa słodkości a przecież to bardzo ważne co podajemy naszym dzieciom. Ostatnio także podałam go z owsianka i ta prosta potrawa zyskała nowy wymiar a dzieciaki w końcu polubiły owsianke:)

    Diana

  34. Magdalena Sz.

    Kajmaku użyłabym do jedzenia łyżką, bo jest tak pyszny, że trudno mu się oprzeć i zapewne w domu znalazłoby się więcej takich łasuchów. By im nieco zadanie utrudnić, a nie odebrać przyjemności jedzenia, na początek podałabym nasze ulubione naleśniki, jeszcze ciepłe, wypełnione półpłynnym kajmakiem. Złożone w charakterystyczne trójkąty albo tak jak krokiety, nie pozwolą słodkiej masie wypłynąć, za to wszystkie dość szybko znikną z talerza Wszyscy domownicy lubią wafle przekładane kajmakiem. Taki deser znany jeszcze z czasów Peerelu, u nas będący już tradycją. Wystarczy kostka dobrego masła, równie pyszne opakowanie masy i paczka wafli. Tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość, bo wafle muszą trochę leżakować w lodówce, żeby całość dobrze się zrosła Jesienią kajmak trafia do popisowego wypieku babci, czyli tortu marchewkowego. Oprócz marchewki i kajmaku babcia dodaje do niego cynamon, orzechy laskowe, wiórki kokosowe i serek mascarpone. Powiedzieć o nim, że to niebo w gębie to jak nie powiedzieć nic! Gdyby to było możliwe jedlibyśmy go codziennie nie tylko jesienią, ale przez okrągły rok. Szczególnie pasuje do filiżanki małej czarnej, a czarna kawa równoważy ten jakże urzekający słodki smak Natomiast gdy rodzinka ma ochotę na coś słodkiego, a nie za bardzo chce im się czekać na jakieś wymyślne ciasto, piekę drożdżowe bułeczki z kajmakiem. Przygotowuje się je szybko i równie szybko piecze, a znikają po prostu błyskawicznie, oczywiście jeszcze ciepłe, a słodkie nadzienie wprost rozpływa się w ustach!

  35. JJ

    Jeśli uda mi się uchować przed pożarciem wprost ze słoika łyżeczką, to dodam go do… spirytusu 😉 Likier kajmakowy w zimowe wieczory, to coś co dorosłe Tygryski lubią najbardziej. Młodsze Tygryski będą pałaszowały wafle przekładane słodkim mlecznym kremem!

  36. Uwielbiam kajmak! Bardzo często towarzyszy mi w różnych wypiekach! Ostatnio ciasto 3 bit 🙂 Mam wiele pomysłów na wykorzystanie tego cudeńka 🙂 Kruche ciasto z kajmakiem, mascarpone z nutką cytryny, i prażone płatki migdałowe. Ciasto banoffee na biszkopcie, sos karmelowy, kruche babeczki. Idealnie sprawdzi się na śniadanie do owsianki, na obiad do naleśników i na kolacje do placuszków owsianych 🙂 Idealny na każdą okazję! Zbliżają się Święta a wtedy kajmak u mnie króluje więc liczę, że zagości u mnie w kuchni właśnie ten! 🙂

  37. u mnie kajmak to stały bywalec raz wpada na ciasto a innym razem ratuje zakalec , gdy goscie do drzwi pukaja do smaruje nim biszkopty i markizy pyszne powstaja

  38. Zabralabym kajmak do mojej grupy przedszkolnej bysmy wspólnie stworzyli pyszne warsztaty kulinarne. Dodalibysmy go do rogalików, naleśników, kanapeczek, gofrów chrupiących,…. o ich i co by dzieciaki wymyślił…mniam…

  39. Dorota

    Moje dzieci jedzą prosto ze słoiczka uwielbiają

  40. Dorota

    Pyszny kajmak do ciast ,moje dzieci jedzą łyzeczki uwielbiają

  41. Damian

    Kajmak dodajemy zawsze do ulubionego rodzinnego ciasta Krówka. Proste pyszne ciasto z Kajmakiem najlepsze. Polecam 🙂

  42. Dużo pieke ciast domowych, i pożywnych no i zdrowych Kajmaku mi do nich brakuje, z tego powodu smutek czuje Więc tu o te pyszności gram, a nóż je wygram Wtedy placki i desery będą wyśmienite i ze smakiem niesamowite

  43. Ja gotuję dla rodziny i grona znajomych Belgijski wafle. Kajmak o smaku orzechowym, kajmak czekoladowy, kajmak śmietankowy z malinami, figami, truskawkami, jagodami leśnymi i lodami na świeże upieczone wafle to ekstra smaki dla dzieci i dorosłych!

  44. Marley

    Wygrywając taki zestaw spozytkowala bym go w kuchni na wiele sposobów: mężowi przygotowala bym pyszne ciasto bo jest łasuchem , dzieciom desery a dla siebie Nb owoce i orzechy w podsypce.Zastosowan jest wiele i warto je wykorzystać aby uszczęśliwić rodzinkę.

  45. Wiktoria

    Kajmak dodaję do mojego ulubionego ciastka banoffee, który oprócz kajmaku składa się z biszkoptów, bananów i pysznej śmietankowej masy posypanej czekoladą. Dzieciaki to uwielbiają i nie tylko one! Trzeba jeść odrazu bo na drugi dzień już nie ma 🤣

  46. Anonim

    Waszego kajmaku nie dodam do niczego, ponieważ byłoby mi go szkoda… Będę się zjadać nim samym, i to prosto ze słoika 😅 uwielbiam kajmak, a wasz jest po prostu najlepszy, bezkonkurencyjny i nie da się go niczym zastąpić ❤️💕

  47. Beata

    Kajmak dodaje do muffinek zamiast czekolady tu najlepiej sprawdza się mój ulubiony czekoladowy, uwielbiam też naleśniki z kajmakiem tu sprawdza się ten z solą morska, orzechowy to ulubiony mojego męża je go z twarogiem. Kajmak używamy bardzo często i staramy się eksperymentować z nowymi deserami.

  48. Agnieszka

    Uwielbiam kajmak, dlatego najchętniej zjadłabym cały na raz łyżeczką prosto ze słoika 😀 Ale ze względu na wysoką zawartość cukru i moją dbałość o linię wykorzystałabym kajmak do pączków, wafli, różnych przekładanych ciast i przede wszystkim babeczek.

  49. Beata

    Kajmak dodaje do większości moich słodkich deserów ponieważ jestem wielbicielem slodkosci i kajmaku! Najczęściej jest to czekoladowy obowiązkowo w babeczkach, orzechowy do kremu, a śmietankowy? Ten jest tak pyszny że uwielbiam podjadać go łyżka 🙂

  50. Beata

    Kajmak dodaje do większości moich deserów ponieważ jestem wielbicielem kajmaku! Najczęściej jest to czekoladowy obowiązkowo w babeczkach, orzechowy do kremu, a śmietankowy? Ten jest tak pyszny że uwielbiam podjadać go łyżka 🙂

  51. Kajmakowe rożki drożdżowe, albo koperty kajmakowe z ciasta francuskiego? Jeszcze tort, jego każdy blat kajmakiem oblany, taki pyszny, apetyczny, z jesienną nutą. Deser z lodami i kolorową galaretką, polany kajmakiem.. pomysłów mam bez liku, w ten jesienny czas, dałabym się ponieść błogiej chwili zapomnienia, urządzając najbliższym i dzieciom smakowite kuchenne wypieki. Najpierw razem przygotowalibyśmy te słodkości, mając nie lada frajdę w kuchni, a potem kosztowali z apetytem.

  52. Ach 🙂 to ja powiem tak…zbliża się zima więc”kajmak”do likieru napewno się przyda 😊 tyle smaków ma,więc rozkosz podniebieniu w te chłodne wieczory da 😉

  53. agregatka22

    Hmm… obawiam się, że tego Kajmaku nie dodałabym do niczego… Po prostu nie zdążyłabym tego zrobić. Moje dzieci z mężem na czele na 100% zjedli by go łyżkami prosto ze słoiczka zaraz po jego otwarciu 🙂 🙂 🙂

  54. Malgosia

    Kajmak wspaniałą sprawa smakuje z nim każda potrawa
    .urodiziny imieniny kajmak dla calejjjj rodziny
    My z kajakiem gofry jemy,do wafelkow dodajemy
    Synek lody z nim też chce ,a ja kawkę z nim pije
    Kajmak.dodam.do wszystkiego bo to coś wspanialego😀

  55. Kasia777

    Uwielbiam kajmak i jest to mój (szczególnie jesienny) must-have. Codziennie na śniadanie piję smoothie i wpadłam na genialny sposób, jak już od rana rozkoszować się kajmakiem i poprawić sobie nim humor! Moje ulubione smoothie to dwie łyżki kajmaku (lub więcej, jeśli ktoś bardzo lubi słodycze!), łyżka nasion chia, banan, jabłko, 200ml mleka migdałowego, 3 szczypty goździków, łyżeczka imbiru, szczypta gałki muszkatołowej. Nieważne jakiego kajmaku użyjemy- śmietankowego, z solą morską czy orzechowego- każdy nadaje oryginalny, wyjątkowy aromat. Uwielbiam!
    Fanpage polubione, mój facebook: Kasia Pospieszna

  56. Kajmak pysznie smakuje jako masa do wafla.Polecam 🙂

  57. Grażyna

    Najpewniej kajmak byłby składnikiem moich cotygodniowych wypieków /pączki, drożdżówki,babeczki itp./Bardzo smacznę są naleśniki polane masą kajmakową. Będąc we Francji na śniadanie podano kawałki sera polane słonym kajmakiem- pycha.

  58. Karol F.

    Kajmak chętnie dodam,
    Gdy będę miał wielkiego głoda.
    Dodam Kajmak do 3bita,
    Uczta będzie znakomita.
    Kajmak Polder jest jak przyjemności folder,
    ucieszone miny dzieci dla mnie jak order.

  59. Aneczka

    Kajmak można dodać do wszystkiego co lubię!

    Od słodkości po dania wytrawne!

    Smacznego!!! 🙂

  60. Mój Kajmak dodam do rurek z kremem z bitej śmietany i kajmaka. Mniammm

  61. patii914

    Mój kajmak dodam do najpyszniejszych na świecie andrutów! To ulubiona przekąska mojego męża, może pochłaniać ją tonami. Wersji z kajmakiem jeszcze nie próbował, ale jestem pewna, że nie będzie żałował!

  62. Monika

    Naleśniki z kajmakiem na kilka smaków to jest to, każdy z domowników z pewnością będzie miał swój ulubiony 🙂

  63. Oliwia Wojtaszek

    Pyszny kajmak dodam do ulubionego koktajlu mojego ukochanego, składającego się z bananów, mleka, łyżki ulubionych lodów oraz szczypty miłości ❤️. Kajmak również idealnie by tam pasował 😍

  64. Małgosia

    Kajmakiem przekładam wafle – polecam. Smak pamiętam z dzieciństwa. Różnica jest taka, że tamten kajmak mama robiła sama i trwało to dłużej.

    Kajmak ma u mnie jeszcze jedno zastosowanie -służy jako polewa do sernika na Boże Narodzenie a do tego deklaracją są jeszcze własnoręcznie upieczone pierniczki.

  65. Anonim

    Dodamy do najpyszniejszegoprzepysznościowatego makowca świątecznego 🙂

  66. Kajmak najlepszy do orzechowca! Uwielbiam 😋
    Szyszki, naleśniki, ciasteczka, serniki… Do wszystkich dań na słodko!
    Można się zajadać że palce lizać! KAJMAKOWE L❤VE 😀😋

  67. Tomasz

    Kajmak dodam z pewnościom do naleśników, pankejków, świeżego chleba z masłem oraz lodów.

  68. Aby obiadowi dodać smaku, do naleśników
    dodam Kajmaku! Słodko, pożywnie, a także
    zdrowo osłodzę sobie życie
    na nowo!

  69. Zuza

    Gdybym kajmak ja wygrała,
    To do ciasta bym go dodała.
    Do jakiego? Pewnie nie wiecie.
    Do najlepszego na świecie!
    Herbatniki i śmietana,
    Mleko i czekolada.
    3-Bit to ciasto się nazywa
    I smaki nie z tej ziemi skrywa!
    Kajmak cała moja rodzina kocha,
    A gdy go zabraknie, to każdy po kątach szlocha.
    Sześć słoików to spory zapas,
    Który cieszyłby przez długi czas!
    Raz ciasta bombowe,
    Raz lody kajmakowe!
    Jeszcze nie raz rodzinę zaskoczę,
    Gdy będą towarzyszyć mi te słodycze! 🙂

  70. Klaudia

    Posiadam foodtrucka z lodami tajskmi. Wszystkie składniki, które używamy do produkcji naszych pysznych lodów są najwyższej jakości ! Staramy się również kupować owoce sezonowe od lokalnych sprzedawców i wykorzystywać tradycyjne pyszności, które będą zachęcać do smakowania lodów. A wiecie co? Lody o smaku słonego karmelu z dodatkiem herbatnika są pyszne, a na pewno będę pyszniejsze z myślą o tym,że to tradycyjny produkt.

  71. Olga

    Przepyszny deser z kajmakiem odkryła ostatnio moja córka, która lubi eksperymentować a była to szarlotka. Przepyszne połączenie kruchego ciasta kajmaku kwaskowatej antonówki i dużej ilości cynamonu, idealne na jesienna słotę. Wygranie kajmaków Polder pozwoliło by nam na odkrywanie kolejnych ciekawych smaków wśród deserów i ciast.

  72. Edzia

    Cudowny zestaw pełen samych pyszności 😛 Z chęcią użyję go w swoich eksperymentach kulinarnych 😉
    Z pewnością wykorzystam go do deserów…
    Takie pyszności nie mogą się zmarnować 😀

  73. SandraCh

    Kajmak dodałabym do ciasta 3bit według przepisu mojej mamy. A następnie zaprosiłabym rodziców na kawę i ciasto. Miłe popołudnie gwarantowane 🙂

  74. Kajmak z checia dodalabym do nalesnikow , placków Oraz do ciasta ktore lubie piec .

    Kasia

  75. Krzysztof

    Kajmak Polder to tradycja z Kujaw.
    Zawsze to co z tamtych regionów kojarzy mi się z domem rodzinnym i zapachem wspólnego wieczornego konsumowania deserów.
    Tylko Kajmak Polder jest w stanie przywrócić wspomnienia tamtych pięknych dni, które teraz chcę zapewnić moim dzieciom.
    Tradycja i domowe rytuały są równorzędne i bezpośrednio powiązane właśnie z takimi smakami z dzieciństwa.
    Kajmak dodam do ciast, naleśników oraz obowiązkowo Mazurka na Wielkanoc!
    W nadchodzące zimowe wieczory będzie również idealny do gorzkiej kawy.
    Pomysłów mam tak dużo, że już nie mogę się doczekać na ich realizację!

  76. MamaIza

    Jeśli wygrałabym zestaw kajmaków z pewnością przeznaczyłam go w całości na przepyszne dania dla mojego dzieciaczka. Moja mała córeczka uwielbia różne rodzaju owsianki i jaglanki. Pierwszą przekąskę jaką wyczarowałabym z wygranych produktów byłaby pieczona owsianka z twarogiem o smaku czekoladowego kajmaku z pieczonymi gruszkami i jabłkami w posypce cynamonowej. Źródło witamin i obłędnego smaku. Już na samą myśl ślinka cieknie.

  77. Anonim

    Jeśli wygrałabym zestaw kajmaków z pewnością przeznaczyłam go w całości na przepyszne dania dla mojego dzieciaczka. Moja mała córeczka uwielbia różne rodzaju owsianki i jaglanki. Pierwszą przekąskę jaką wyczarowałabym z wygranych produktów byłaby pieczona owsianka z twarogiem o smaku czekoladowego kajmaku z pieczonymi gruszkami i jabłkami w posypce cynamonowej. Źródło witamin i obłędnego smaku. Już na samą myśl ślinka cieknie.

  78. Paulinak

    Ja bym dodała go do zrobienia klasycznych i najsmaczniejszych SZYSZEK z preparowanym ryżem. Ulubiony przysmak z dzieciństwa 🙂

  79. Gabriela G.

    Pyszny kajmak, moc słodkości, na mym stole dziś zagości,
    Do deserów ulubionych, wspólnie w domu przyrządzonych,
    Wafle, torty, babki, ciasta – pyszne jak z cukierni z miasta,
    Różne smaki kremu mlecznego – podstawą deseru wymarzonego 🙂

  80. Iza

    Kajmak wykorzystuję do robienia pysznego likieru, a także do słodkich babeczek z kajmakiem i dodatkami różnego rodzaju: rodzynki, orzechy, suszone owoce itp

  81. Często jak chodzę do pracy Po drodze wstępują do cukierni i kupują babeczki kajmakowe są one przepyszne więc na pewno kajmak dodam do takich babeczek które własnoręcznie zrobię a może nawet na urodziny mojego synka niebawem które będzie miał

  82. Paulina

    Kajmak wypełni moje kruche babeczki, które zawsze piekę se swoim synkiem. Uwielbia wyciągać je z foremek a potem wypełniać. Następnie, pięknie je udekorujemy pokruszonymi orzechami, migdałami i wiórkami kokosowymi:)

  83. Dodam go do najprostszego i najsmaczniejszego mazurka świata, który robi się bez pieczenia z pokruszonych herbatników, orzechów, Kajmaku właśnie, masła i kakao. Wszyscy się nim zajadają, szczególnie moje dzieci. Fajnie będzie dodać zdrowy kajmak, po raz pierwszy. A w ogóle ten kajmak wygląda tak smakowicie, że dodamy go wszędzie, gdzie się da, a nawet będziemy wyjadać prosto ze słoika.

  84. kasiapl01

    Najbardziej lobię go z waflami kukurydzianymi lub z chrupkami kukurydzianymi, tak po prostu maczany. Przypomina mi się smak dzieciństwa gdy na wakacjach na wsi u babci były takie przegryzki… najlepszy smak który budzi we mnie ciepli oraz poczucie bezpieczeństwa wraz z promieniami ciepła i zapachem wiejskiego powietrza …

  85. Anonim

    Zestaw wygląda obłędnie!
    Dodałabym do kaszy jaglanej w wersji śniadaniowej albo deseru. Tak żeby przemycić zdrową kaszę w smacznym deserze 🙂

  86. Oksana

    Kajmak to ulubiona słodka masa i króluje u nas w deserach, w naleśnikach i ciastkach, babeczkach i tortach , w domowych waflach….i tak mogę wyliczać bez końca . Smak kajmaku przypomina mi jesień, ma piękny kolor i swoim smakiem sprawia, że wypieki smakują obłędnie !❤️❤️❤️🍁

  87. Kajmak dodam do ciasta czekoladowego bo te ciasto osłodzi moje gorzkie życie z kajmakiem będzie smakowało niesamowicie idealne na każdy frasunek do tego polecam dobry trunek.

  88. kathrina180

    Kajmak z chęcią dodam do tortu urodzinowego! Lubię eksperymenty, a co za tym idzie, byłby to tzw. tort Pawlova, więc smak byłby chyba idealny! Już na samą myśl cieknie mi ślinka 😉 Beza przełożona kremem z mascarpone i polana kajmakiem z solą morską, mhmmm…..

  89. Marzena

    Kajmak to super produkt wykorzystuję go do różnych rzeczy i zawsze mam w zapasie ,
    ,gdy nagle przyjdą niespodziewani gości ,a w domu pusto ze słodkości, w 5 minut mam wafla, także robię polewy na placka, ciasta, torty, babeczki , domowej roboty krówki, a nawet lody, owoce polane kajmakiem , a także zdarza mi się dodać do sosów super przełamuje smak. Jak widać z Kajmak nie musi być nudno , a nawet przeciwnie można eksperymentować.

  90. Katarzyna

    O pomysłów jest sporo! Dla siebie przygotuję pyszną kawę z dyniowym latte do tego udekoruję ją na końcu śmietaną i poleję kajmakiem z solą morską ale dla moich dzieci zrobię ich ulubione amerykańskie naleśniki z kajmakiem o smaku orzechowym i dodam też świeże orzechy do dekoracji oraz świeże śliwki i jabłka z cynamonem. Niezmiennie sezon jesienny kojarzy mi się właśnie z dynią, orzechami i pysznym kajmakiem 🙂

  91. wojto25

    Dodam wyśmienity słony Kajmak do swojej gorzkiej kawy na pewno będzie to idealne połączenie

  92. Marta

    Komenatrz na fb zostawiony czekamy na wyniki:)

  93. Anna

    Ohhh, już po pierwszym spojrzeniu wiem, że jeden z nich znalazłby miejsce w torcie urodzinowym synka, który trzeba robić już niebawem. Na pewno i święta będą pysznie urozmaicone kajmakiem będącym składnikiem któregoś z ciast. Staram się jak najbardziej ograniczać cukier w diecie dzieci, ale dzięki takiemu kajmakowi pozwolę im zgrzeszyć i zrobię wafle, dokładnie takie, jakie robiła moja mama kiedy ja byłam dzieckiem.

  94. Margaretta

    Z radością powalczę o pyszny kajmak.
    Uwielbiam domowe wypieki i z przyjemnością skorzystam z darów jesieni, wyczaruję pyszne tarty: z gruszkami, pieczoną dynią jabłkami.Zrobię też smakowite naleśniki z serkiem waniliowym, kiwi i oczywiście kajmakiem.
    Osłodzić jesienny czas kajmakiem…to mój plan, dlatego z radością gram i mocno trzymam kciuki za uśmiech losu ✊✊🍀

  95. Anonim

    Pyszny zestaw 😋 Z przyjemnością wezmę udział w konkursie 🙂

Zostaw wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany.