Czy kolor ma znaczenie?
Okrągłe, podłużne, miękkie, twarde, chropowate, gładkie, a przede wszystkim – kolorowe. Owoce i warzywa są niezwykle...
czytaj więcejOkrągłe, podłużne, miękkie, twarde, chropowate, gładkie, a przede wszystkim – kolorowe. Owoce i warzywa są niezwykle...
czytaj więcejKOMENTARZ: Dr Agnieszka Kozioł-Kozakowska dietetyk, Adiunkt w Klinice Pediatrii, Gastroenterologii i Żywienia UJ Collegium...
czytaj więcejCzyli co dobrego drzemie w pełnym ziarnie i czy białe pieczywo naprawdę jest takie złe? Przeprowadzone w 2010-2011 r. badania...
czytaj więcejNieprawidłowe żywienie, zbyt niska konsumpcja warzyw i owoców oraz niedostosowanie diety do potrzeb organizmu – to częste...
czytaj więcejCo warto wiedzieć o higienie jamy ustnej niemowlęcia Nie każdy rodzic wie, że pielęgnację jamy ustnej powinno się rozpocząć...
czytaj więcej„Cukier krzepi” – tak głosiło słynne przedwojenne polskie hasło. Z czasem okazało się jednak, że zbyt duża ilość...
czytaj więcejEkspert wyjaśnia, dlaczego są wartościowym składnikiem codziennej diety. Produkty powstałe ze zbóż, w tym pełnoziarniste...
czytaj więcejRynek warzyw i owoców stanowi jeden z istotnych segmentów branży spożywczej w Polsce. Polska należy do czołowych graczy na...
czytaj więcejCzyli nielubiane warzywa w diecie dziecka. Jak sprytnie sprawić, żeby nasze dziecko zaczęło je jeść. Pięć porcji owoców i...
czytaj więcejSpór o mleko trwa od dobrych kilku lat. Wielu z nas nie wyobraża sobie dnia bez wypicia białej kawy czy zjedzenia porannej...
czytaj więcejKOMENTARZ: dr Agnieszka Kozioł-Kozakowska, dietetyk, Adiunkt w Klinice Pediatrii, Gastroenterologii i Żywienia UJ Collegium...
czytaj więcejZbilansowana dieta – zazwyczaj wiemy na czym polega, ale mamy problemy z wdrożeniem jej w życiu codziennym. Ponad połowa...
czytaj więcej